Onada de Calor que asfixia Catalunya i gran part d'Europa

per Josep M. Rovira

Societat

Dades de l'estació meteorológica de Font-rubí  (28/06/2019)
Dades de l'estació meteorológica de Font-rubí (28/06/2019)

L'onada de calor que està present des del dimarts passat, ahir divendres les temperatures es van enfilar a valors històrics. Gran part de Catalunya amb valors molt per sobre dels 40 °C i a Font-rubí la màxima d'ahir, a les sis de la tarda, va ser de 38 °C. Valor que es pot tornar a repetir avui a la tarda.

S'espera que aquest diumenge la temperatura comenci a recular lleugerament tot i que en els pròxims dies la previsió és que segueixi fent molta calor.

 

Davant d'aquesta situació extrema, el govern i els ajuntaments, tot buscant fórmules per prevenir emergències i tragèdies, han pres mesures extraordinàries com la prohibició temporal de la sega del cereal, la d'evitar tirar petards, la d'obrir les piscines municipals gratuïtament per a tothom, donar avisos i consells a les persones més vulnerables, ... Etc.

 

L'Ajuntament de Font-rubí, a través de les xarxes socials també ha donat consells per evitar incendis i també obre la piscina gratuïtament tot el cap de setmana.

 

Els Bombers de la Generalitat, les ADF i Protecció Civil també estan en alerta, davant de les elevades temperatures, perquè el risc d'incendi forestal és molt elevat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article