EMPELT, EN EL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME

El dissabte 6 Juliol, a l’auditori del Centre Cooperativa, es va realitzar un acte commemoratiu del Dia Mundial del Cooperativisme

per Redacció

Societat, Economia

EMPELT, EN EL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME
EMPELT, EN EL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME

L'acte,  organitzat per l'associació cultural Empelt i presentat per la nostra veïna Sonia Rubió, volia explicar la situació actual del món cooperativista a la nostra societat, tot presentant un cas d'èxit com Som Energia, en concret, el projecte de plaques d'autoconsum EOS Solar.

 

Nuria Luna, membre de Coopsetània, entitat coordinadora de cooperatives del Penedès-Garraf va explicar la seva tasca: els valors socials i de consum responsable que es  promouen i va donar una pinzellada sobre les diverses empreses cooperativistes que ens envolten: La Fura, Abacus, La Fageda, Actua, etc...

 

Posteriorment, Jordi Oyonarte. en representació de Som Energia, va explicar la seva experiència personal amb la Cooperativa, però sobretot amb l'autoconsum fotovoltaic: el cost de la inversió, els condicionants, l’estalvi i l’amortització, així com el que es pot entreveure del futur més proper.

 

La cinquantena d'assistents van fer moltes preguntes i van plantejar dubtes raonables, com per exemple si una Cooperativa, pel fet d’ésser-ho, ja pressuposa més valors socials que una empresa SL, o quin és l'impacte energètic o ecològic de les plaques fotovoltaiques si aquestes proliferen o vénen fabricades en la seva gran majoria des de l’Àsia. Com també es van anar responent i aclarint d’altres dubtes de veïns que aportaven la seva experiència i coneixement.

 

Una interessant i nutritiva jornada que va intentar aportar una visió alternativa i positiva de la societat i que pretén ser un punt i seguit a diverses iniciatives en aquest camp.

Empelt

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article