Els viticultors anuncien una aturada general el 5 de setembre per reclamar un millor preu del raïm.

Més de 25 tractors han sortit de Guardiola, que juntament amb un centenar més de tractors d'altres indrets del Penedès, s'han concentrat aquest divendres a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca per evidenciar el malestar dels viticultors amb la valoració de la collita.

per Josep M. Rovira

Economia, Comarca

Més d'un centenar de tractors a la rambla Sant Francesc
Més d'un centenar de tractors a la rambla Sant Francesc

Els pagesos han respost massivament a la crida que dimecres va fer un grup de joves viticultors per concretar mesures més contundents que la simple lectura d'un manifest dels tres principals sindicats agrícoles davant de l'INCAVI per protestar contra el preu del raïm.

Sortida de Guardiola

A partir de les 10 del matí, han aparcat més d'un centenar de tractors a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. Posteriorment s'ha fet una assemblea a les portes de l'Ajuntament a on els pagesos han decidit fer una vaga general el 5 de setembre -quan s'estaran collint les varietats que es fan servir per elaborar cava-. Així, els concentrats s'han compromès a no collir "ni un sol gra de raïm" i bloquejar els accessos dels grans cellers.

Assemblea

L'objectiu de la mesura de pressió, és aconseguir obrir un diàleg amb els grans cellers per desbloquejar una situació que compromet seriosament el futur del sector. Finalitzada la concentració, representants dels sindicats agraris s'han reunit amb el director general de l'INCAVI, Salvador Puig on s'ha acordat que dijous vinent, 22 d'agost, la consellera Teresa Jordà es reunirà amb els viticultors a la seu de l'INCAVI a Vilafranca. També es vol concretar una reunió conjunta amb els representants del sector: viticultors, cellers i conselleria.

El malestar del sector és molt evident i no hi ha gaire confiança amb el diàleg. Les mesures de prensió no s'acabaran amb l'aturada del dia 5 sinó que es volen emprendre més accions a curt i a llarg termini "fins que s'atenguin les seves demandes".

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article