El CCAP ha aprovat una moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, recordà que el sector viu un moment especialment trist.

per Josep M. Rovira

Economia, Política, Comarca

El CCAP ha aprovat una moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi.
El CCAP ha aprovat una moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi.

Després de les darreres mobilitzacions de les organitzacions agràries en protesta pels baixos preus que pagaran pel raïm les grans empreses del sector aquesta verema el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va convocar un Ple extraordinari que es va celebrar aquest dimarts al vespre.

Donada la immediatesa de la convocatòria el ple va tenir algunes absències.

A més es va endarrerir l'inici de la sessió perquè a la junta de portaveus es va estar treballant per consensuar un text que pogués satisfer a totes les forces polítiques i finalment així va ser.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, de Junts per Catalunya, recordar que el sector viu un moment especialment trist, que la viticultura rep un cop de subsistència amb una baixada de preus que els situa als de l'any 1999.

 

Lluch es dedica professionalment a la vinya, però recorda que la crisi del sector també afecta el conjunt del territori de la Comarca.

ERC va donar suport a la moció amb satisfacció per haver consensuat un text unitari i assenyalant que cal un suport a la pagesia per uns preus justos però que cal també la defensa d'un model agrari de la comarca.

També des de la perspectiva del PSC la problemàtica suposa un perill pel futur dels pagesos i pel territori.

 

I des de la CUP la moció s'entén com una resposta necessària, però no l'única. Parlen també de donar suport a la mobilització del pròxim 5 de setembre.

 

La moció es va aprovar amb el suport de tots els consellers presents a la sala, i planteja també la necessitat d'implicació d'altres administracions per trobar-hi solucions.

 

Font: rtvvilafranca.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article