Veïns de Font-rubí participen en la cursa del Transport dins de la setmana de la mobilitat al Penedès.

Aquest dijous 19 de setembre, una trentena de voluntaris van fer els diferents recorreguts des de 13 municipis diferents fins a Vilafranca, amb cotxe, bicicleta, i autobús.

per Josep M. Rovira

Comarca

Participants de Font-rubí
Participants de Font-rubí | Jordi Oyonarte

La cursa consistia a anar des del centre dels diferents pobles del Penedès, de manera cronometrada amb diferents mitjans de transport. En concret de Guardiola, en cotxe, en bicicleta i en autobús. L'arribada era en el local de l'Associació per la Promoció del Transport Públic al Molí d'en Rovira entre l’estació d'autobús i trens de Vilafranca.

 

L'acció, que pretén ajudar a conscienciar sobre els avantatges dels mitjans de transport més sostenibles i econòmics, mesura no només els temps, sinó principalment el cost econòmic i el cost ambiental dels desplaçaments que es fan de manera habitual.

 

L'Associació per la Promoció del Transport Públic realitza amb aquestes dades un estudi comarcal de la mobilitat intercomarcal, i el seu impacte en temps i l'ecològic, remarcant les mancances i promovent solucions eficients i necessàries al territori.

 

En concret els temps registrat a la cursa des de Guardiola, han estat:

Cotxe (un cop ben aparcat) 24 min

Bicicleta 29 min

Autobús 37 min

 

Els participants han manifestat que ha estat una gran experiència i esperen que millori les comunicacions i la qualitat de vida dels nostres veïns.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article