Èxit de participació a la Penedès 360 Challenge

El Penedès s’ha convertit en l’epicentre de l’esport i el turisme actiu amb una primera edició de la Penedès 360 Challenge. Font-rubí, amb les seves vinyes, ha estat un dels marcs incomparables per a on han passat algunes de les curses.

per Josep M. Rovira

Economia, Comarca

La Marató del Vi en el seu pas per Guardiola
La Marató del Vi en el seu pas per Guardiola

El Pla del Penedès ha viscut un cap de setmana per recordar amb la celebració de la primera edició de la Penedès 360 Challenge amb més de 600 participants. Vi, esport i multitud d'activitats relacionades amb el territori van conviure en un esdeveniment que ajuda a dinamitzar el territori implicant municipis, empreses, esportistes i visitants i que ha resultat un èxit organitzatiu i de participació.

Més de 600 esportistes van prendre la sortida en les diferents curses que s'oferien. A més a més, l'Espai Fira va congregar un gran nombre de visitants que van gaudir de tasts de vins de la DO Penedès, concerts i atractives activitats per a tota la família.

 

El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha estat impulsor d'aquest esdeveniment, amb l'objectiu de convertir les 3 rutes circulars Penedès 360 (modalitats BTT, Slowbike i Trekking) en una proposta de referència turística combinant esport, visites a cellers, estades i atractius turístics.

 

Divendres 27 de setembre Ramon Riera President del Consorci de Promoció Turística del Penedès i Xavier Lluch President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès,  entre altres van inaugurar aquesta primera edició.

 

Dissabte va ser el torn dels corredors de muntanya. Amb la Marató del Vi de 40km, la Mitja cursa Ull de Llebre de 22kms i la cursa Popular del Xarel.lo de 10km.

 

L'Espai Fira va prendre el protagonisme, amb un molt bon ambient entorn a la Haima principal on els visitants van gaudir entre d'altres, xerrades, tallers, exposicions,..

A l'aula de l’Oficina del Turisme del Pla del Penedès van tenir lloc tastos comentats i moltes altres activitats.

 

Diumenge va ser el torn de les bicicletes. També amb tres curses per a totes les opcions, de 82, 41 i 10 km.

La Penedès 360 són un conjunt de rutes que ens permeten descobrir el territori vitivinícola del Penedès, més enllà del que és estrictament la comarca.

Les rutes són circulars i estan pensades per fer a peu o amb BTT i amb gràvel. L’organització ofereix un seguit d’allotjaments i restaurants, a part d’altres serveis, perquè la ruta es pugui fer en més o menys etapes, però sempre assaborint el món de la vinya i tot el que l’envolta.

 

Més informació a: www.penedes360challenge.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article