Qui som

En el 1990, un grup petit de voluntaris: Isabel Torrents, Xavier Piñol, Laureà Rigol i Josep M. Rovira es van proposar tirà endavant una revista per recollir tota la informació local de Font-rubí. El nom triat de Montònec fa referència a la varietat de raïm més popular del municipi: La Parellada. Ja que Montònec és un sinònim de parellada, que si bé no és molt comú, sí que està molt arrelat al municipi.

Així va sorgir l'Associació Cultural Montònec de Font-rubí com l'editora de la revista, que sempre ha estat formada exclusivament per voluntaris i col·laboradors. Des d'aleshores cada dos mesos ha sortit un nou número al carrer i ara, en el 2018, estem fent també el pas al format digital. En la revista recollim tota la informació del municipi i aquella de la comarca de l'Alt Penedès que ens afecta, així com les activitats de les diferents entitats i associacions del municipi, els actes festius i culturals, l'activitat política..., etc. També disposem de molts col·laboradors que puntualment fan les seves aportacions.

Des de fa més de 20 anys també organitzem uns premis literaris de poesia i narració curta per Sant Jordi, amb la participació dels nens i nenes del cicle mitjà i cicle superior de l’escola Font-rubía del municipi.