Entrevista al cap de llista de la candidatura d'ERC a Font-rubí

per Redacció

Josep M. Sala Santaca 

Política

Josep M. Sala, cap de llista d'ERC a Font-rubí
Josep M. Sala, cap de llista d'ERC a Font-rubí

Entrevista al cap de llista de la candidatura d'ERC a Font-rubí

 

- La llista que encapçaleu, no presenta grans canvis respecte a l’anterior legislatura, tot i que cal destacar una més amplia representació femenina.    ¿És difícil trobar persones que vulguin participar activament en la política local?

Tots sabem la dificultat de trobar gent que s’involucri  qualsevol moviment o entitat,  i encara pitjor quant parlem a nivell polític. Per sort durant aquest últims 4 anys hem aconseguit involucrar a molta més gent al nostre projecte per a Font-rubí. Estem molt contents de l’equip que tenim. S’assembla al màxim al poble que representem i, en conseqüència, això vol dir involucrar a la meitat femenina de la població.

 

- Tu com a cap de llista ja portes algunes legislatures ¿Què t’ha motivat tornar a fer-ho?

De fet, m’ha motivat que la secció local m’escollís com a cap de llista un  cop més. Un cop escollit em motiva, com deia abans, poder treballar amb el nostre renovat equip per aconseguir recuperar Font-rubí per a tothom.

 

- Havíem tingut unes quantes legislatures amb 4 candidatures a Font-rubí, en l’anterior ja només estàveu les mateixes dues llistes  ¿Com valoreu que només hi hagi dues candidatures?

Penso que és una llàstima que la gent de Font-rubí no pugui triar entre més projectes de poble. De totes maneres, intentem encapçalar una proposta alternativa a la del govern actual.

 

- Sense entrar en detall del vostre programa electoral,  ¿Quins són els trets bàsics de les propostes que porteu per a Font-rubí?

A grans trets, Participació ciutadana en tots els àmbits ; potenciar l’enoturisme com a activitat complementària a la pagesia, fent-la respectuosa amb el medi ambient; i garantir un futur viable als joves de Font-rubí per aturar el decreixement en població del poble (habitatge, treball, etc...).

 

- En aquesta legislatura, l’ajuntament està portant endavant un ambiciós projecta per tenir uns pisos al centre de Guardiola per a la gent gran. Ara amb l’immoble ja comprat,¿Quina és la vostra proposta per l’acabament d’aquest projecte i el seu ús posterior?

És una proposta que repercutirà en una problemàtica com és el desarrelament de la gent gran, que ha de passar de viure a casa seva a una residència, donant-los una opció intermitja. Tanmateix, creiem que s’ha d’abordar el problema de l’habitatge amb visió global amb la creació d’un  Pla Local d’Habitatge, que solucioni el problema per al conjunt de la població, amb especial atenció a aquells que ho tenen més difícil, com els joves i, alhora, la gent gran.

 

- Tenim presos i exiliats polítics, estem en mig d’un procés judicial totalment anòmal i acabem de tenir unes eleccions estatals molt polaritzades a on ERC ha guanyat a Font-rubí i al conjunt de Catalunya. ¿Tot i que les dues candidatures sou declaradament independentistes, com creieu que pot afectar o influir en aquestes eleccions municipals a Font-rubí?

Esquerra Republicana de Catalunya té una llarga trajectòria de 88 anys d’història sense cap judici per corrupció, i ens hi hem de veure ara, un cop més, per haver defensat el que volia i vol  el nostre poble. Per això creiem en l’Ajuntament com un front més per mostrar a tothom com ha de ser la nostra República.

 

- Voleu afegir breument alguna cosa més?

Presentem una alternativa, que volem que sigui de govern, però necessitem el suport de totes les veïnes i veïns de Font-rubí per fer-ho possible. Volem un canvi d’estil i de tracte, fent que tothom senti les coses com a pròpies. Volem demostrar que el nostre projecte es possible, viable i que millorarà la vida de tothom, vingui d’on vingui i visqui en el barri que visqui, convidant-los a prendre decisions, cadascú al seu nivell.

No és fàcil. Però Font-rubí, com diu el nostre lema, necessita “recuperar tothom” per a fer-la millor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article