Entrevista al cap de llista de la candidatura de Junts per Catalunya a Font-rubí

per Redacció

Xavier Lluch Llopart 

Política

Xavier Lluch Llopart Cap de Llista de Junts per Catalunya Font-rubí
Xavier Lluch Llopart Cap de Llista de Junts per Catalunya Font-rubí

Entrevista al cap de Llista de Junts per Catalunya Font-rubí

 

-La llista que encapçaleu, no presenta grans canvis respecte a l’anterior legislatura, tot i que cal destacar una més amplia representació femenina.  ¿És difícil trobar persones que vulguin participar activament en la política local?

La política local interessa als nostres veïns/nes i podem dir des del nostre grup que no ha estat difícil trobar persones que vulguin participar, de fet la nostra candidatura amb 18 persones així ho demostra.

 

- Tu com a cap de llista ja portes algunes legislatures ¿Que t’ha motivat tornar a fer-ho?

És veritat, tinc una experiència dilatada com a alcalde i tinc diverses motivacions, però les més importants serien acabar projectes transcendents per al nostre poble que he començat i ajudar el nostre ajuntament des de la meva posició al Consell Comarcal.

 

- Havíem tingut unes quantes legislatures amb 4 candidatures a Font-rubí, en l’anterior ja només estàveu les mateixes dues llistes¿Com valoreu que només hi hagi dues candidatures?

Nosaltres veuríem positiu que hi haguessin més candidatures pel bé de la democràcia i la seva participació. Val a dir, també, que si no hi ha més inquietuds, també respon a una acció de govern que estem fent per a tothom, qualsevol que sigui el seu pensament.

 

- Sense entrar en detall del vostre programa electoral, ¿Quins són els trets bàsics de les propostes que porteu per a Font-rubí?

Portem un programa amb accent social dirigit a les persones, ambiciós en la millora de les infraestructures i respectuós amb el medi ambient. Seguim treballant amb el teixit associatiu i popular per la cultura, pels joves, a fi de potenciar el municipi des del turisme i tot això amb rigor econòmic.

 

En aquesta legislatura, l’ajuntament està portant endavant un ambiciós projecta per tenir uns pisos al centre de Guardiola per a la gent gran. Ara amb l’immobleja comprat,¿Quina és la vostra proposta per l’acabament d’aquest projecte i el seu ús posterior?

L’objectiu general d’aquest projecte és dotar al municipi d’habitatges amb serveis adaptats, segurs, confortables i integrats en el nucli de Guardiola i que compti amb serveis necessaris. Volem millorar la qualitat de vida de la nostra gent gran.

 

- Tenim presos i exiliats polítics, estem en mig d’un procés judicial totalment anòmal i acabem de tenir unes eleccions estatals molt polaritzades a on ERC ha guanyat a Font-rubí i al conjunt de Catalunya.¿Tot i que les dues candidatures sou declaradament independentistes, com creieu que pot afectar o influir en aquestes eleccions municipals a Font-rubí?

Els municipis són basics per al vertebrament del país, diades com l’1 d’octubre no hauria estat possible sense les majories independentistes als ajuntaments. Vivim unes eleccions atípiques pel fet que hi ha presos i exiliats, però això tampoc ens ha de fer perdre de vista que en unes eleccions municipals s’escull a l’equip humà que dirigirà millor el nostre ajuntament.

 

- Voleu afegir breument alguna cosa més?

Si, que hem de tenir en compte que també tindrem eleccions europees i que creiem important el suport al president Puigdemont, com el millor representant que podem tenir al parlament europeu.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article