Celebració del Dia Internacional de la Dona a Font-rubí

La regidoria de la Dona i la Comissió de la Dona han organitzat la 4a Marxa Nocturna de Torxes i el 15è Sopar Commemoratiu, amb motiu de la commemoració del 8 de març com el dia internacional de la dona.

per Josep M. Rovira

Societat, Cultura i festes

Sopar en el Dia Internacional de la Dona a Font-rubí
Sopar en el Dia Internacional de la Dona a Font-rubí

Tots els actes oficials es concentraren el dissabte 9 de març.

A la tarda, dedicat als joves, i amb el nom: CINEMA AMB VALORS es van fera l’EspaiJove La Barraca uns Passi de curtmetratges sobre la temàtica i debat posterior.

A través dels curtmetratges i del debat entre els i les participants es van tractar temes com la discriminació laboral i la bretxa salarial, els estereotips lligats a la dona i la violència de gènere entre d’altres. Els i les joves es van mostrar molt participatives, van proposar alguns curtmetratges i van valorar molt bé l’activitat.

 

La marxa de torxes

A les vuit del vespre hi hagué la marxa de torxes amb sortida des de l’Espai Jove La Barraca per anar fins a l’Ajuntament. En la Sala de Plens, la jutgessa de Pau, Sra. Maria Britz, va fer la lectura del manifest.  També intervingué la regidora de l’àrea de la Dona, Carme Sibil i l’alcalde Xavier Lluch.

Després la marxa continua fins al Centre recreatiu “La Cooperativa”.

 

I com acte central, i només reservat per a les dones, va tenir lloc el 15è sopar de la dona.

L'assistència va ser un xic menor que en altres edicions, en part potser per la coincidència d'actes de carnaval a la comarca. Les més de 70 dones que s'apuntaren, a part del sopar, van poder gaudir i riure amb un espectacle final a càrrec de l'actriu Mayte Carreras que fa fer un extens monòleg tocant temes de tota mena.

DIUMENGE 10 DE MARÇ

 

Col·loqui i Debat organitzat per l’associació l’Emplet amb el títol:  "La dona en el món laboral, avui"

 

L’Eli Abad i Eulàlia Planes, expertes en el món dels estudis tècnics, la selecció de personal i l’emprenedoria, ens han fet veure com influeix el masclisme social en la discriminació de la dona i ens han suggerit uns consells molt pràctics.

 

Eli Abad, és sòcia fundadora de l'empresa Between, un referent en el món de l'Enginyeria i la selecció de personal en la seva vessant més tecnològica. Ens va parlar dels motius perquè es produeix la diferència salarial entre homes i dones, que bàsicament resumeix en la falta d'autoconfiança de la dona, la prudència en exigir millores salarials que li pertoquen i la supeditació del progrés laboral per motius familiars.

Eulàlia Planes és consellera de la multinacional Fluidra, i ens va demostrar, en contra del que molts partits llancen, que el feminisme és una reivindicació de tots els estaments laborals i socials, des dels consells de direcció, directius, comandaments intermedis, tècnics, autònoms i treballadors en general, i no una reclamació exclusiva de l'esquerra radical.

 

El debat el va dirigir la nostra estimada veïna Berta Garriga, i hi vàrem assistir una quarantena de veïns de Font-rubí, la majoria jovent, enriquint-nos de la presentació, participant del debat i comentant-t’ho amb un pica pica final.

 

 

Enguany i seguint la pauta iniciada l’any passat, el 8 de març va ser un dia especialment reivindicatiu arreu, amb vagues i aturades, i amb manifestacions multitudinàries a totes les grans poblacions de tot Europa i en molts altres indrets del planeta.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article