L’ànima independentista de Font-rubí també va ser a Madrid

El passat dissabte, veïnes i veïns del municipi es van desplaçar a Madrid per participar en la manifestació.

per Isabel Torrents

Societat

“L’autodeterminació no és delicte”

A les vuit del matí d’aquest dissabte 16 de març, 13 autocars plens de gent van sortir del Penedès per anar a Madrid, participant de la marxa “L’autodeterminació no és delicte” i entre tots els participants de la nostra comarca també una dotzena de veïns i veïnes de Font-rubí.

 

L’ambient als autocars era festiu i reivindicatiu, i s’anava a Madrid amb el convenciment que la jornada s’havia de viure sense incidents.

A la manifestació s’hi van sumar els partits independentistes i fins a una quarantena d’entitats madrilenyes favorables al dret d’autodeterminació.

La marxa començava a les sis al tram comprès entre l’estació d’Atocha i la plaça de Neptuno i el recorregut acabava a la plaça de la Cibeles.

L’independentisme es va donar a conèixer per la porta gran i molt lluny del relat que s’intenta vendre al Tribunal Suprem, de rebel.lió i sedició, milers d’independentistes van portar la seva protesta, com sempre pacífica, cívica i festiva, a la capital espanyola.

 

Les estelades i els símbols grocs es van passejar pel passeig del Prado i la plaça de Cibeles, principals artèries de la ciutat, on també es van poder veure gralles, gegants, sardanes i cants corals. Tota una expressió de la cultura catalana, enmig d'un emplaçament insòlit i que hi està poc avesat. “És una festa no una protesta”, cridaven un grup de manifestants abans de començar l’acte, deixant ben clares les intencions.

Els lemes ja habituals de “llibertat presos polítics”, “independència”, “1 d’octubre ni oblit ni perdó” i “els carrers seran sempre nostres” van ser les frases més escoltades però també altres frases noves perquè l´ocasió s’ho mereixia. “Hem vingut a acomiadar-nos” o el cant del “passi-ho bé”.

 

Mai abans l'independentisme havia organitzat una manifestació a la capital de l'Estat ni havia mobilitzat tanta gent i sense cap incident amb molt de civisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article