TROBADA DEL CONSELLER D’INTERIOR DE LA GENERALITAT AMB ELS ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

Miquel Buch es va reunir amb els alcaldes i les alcaldesses per presentar-los les dades sobre l’actuació dels mossos d’esquadra i els bombers a la comarca

per Redacció

Comarca

EL CONSELLER D’INTERIOR DE LA GENERALITAT AMB ELS ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS
EL CONSELLER D’INTERIOR DE LA GENERALITAT AMB ELS ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

La reunió es va fer el divendres 29 de març, a la seu del Consell Comarcal, i a més del conseller, els alcaldes i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, hi van assistir també el director general de la Policia,  l’inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial Alt Penedès, entre altres

 

Els fets delictius a la comarca de l’Alt Penedès estan 9 punts per sota de la mitjana

Malgrat la percepció sobre la inseguretat ciutadana que pugui tenir la ciutadania, les dades d’Interior mostren que els fets delictius a la comarca de l’Alt Penedès estan 9 punts per sota de la mitjana de la seva regió policial i 25 punts per sota de la mitjana de Catalunya.

 

En concret, els robatoris amb força a l’interior dels domicilis a l’Alt Penedès han disminuït un 18/1000 durant l’any 2018 i els robatoris en establiments comercials han disminuït un 10/1000. Per contra, cada any augmenten les estafes per Internet (relacionades en la majoria de casos amb la compra de productes a l’estranger) i els robatoris amb força en naus industrials (duts a terme per grups organitzats).

 

El conseller també va informar els alcaldes que el Departament d’Interior ofereix als municipis que no disposin de policia local la possibilitat de tenir sistemes de videovigilància.

 

El conseller va demanar una major i millor col·laboració de la ciutadania amb els cossos de seguretat; va insistir que, davant de qualsevol sospita fonamentada, calia fer ús del telèfon d’emergències 112.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article