Trobada d’agermanament a Rieux amb joves i l’ADF de Font-rubí

Esplèndid cap de setmana a Rieux dins dels intercanvis d’agermanament amb Font-rubí.

per Josep M. Rovira

Societat, Cultura i festes

Foto conjunta de comiat
Foto conjunta de comiat

Aquest divendres a la tarda una delegació de 45 persones de Font-rubí sortiren cap Rieux. En aquesta ocasió hi van anar dos col·lectius molt diferents, com són nois i noies de 10 a 16 anys i una nodrida representació de l’ADF.

 

Després de sopar pel camí, s’arribà cap a 2/4 11 de la nit a la sala polivalent. Allà ens esperaven les famílies d’acolliment i els joves de Rieux que ens van rebre amb begudes i un pica pica.

El dissabte el matí és féu la visita a les dependències del parc de bombers de Rieux. Després d’uns breus parlaments de benvinguda i el lliurament dels records que portaven l’ADF de Font-rubí i els bombers de Vilafranca, es va fer tot un complet exercici de rescat d’un atrapament.  Hi havia un cotxe accidentat amb una persona a dins i els bombers de Rieux van practicar totes les maniobres previstes en aquests casos. Hi van intervenir coordinadament una ambulància, un camió dels bombers i nombrosos efectius humans.

Mentre els membres de l’ADF acabaven de valorar l’actuació dels bombers de Rieux, els joves van anar a visitar un taller de fletxes i confecció de vestits tradicionals per la festa del Papagai.

Per últim, com la majoria era la primera vegada que estava a Rieux, es va fer una visita a la catedral.

 

Al mig dia va aparèixer la pluja que afortunadament a primera hora de la tarda va parar i es van poder fer amb normalitat totes les activitats a l’aire lliure que hi havia previst.

En el marc incomparable del “Plan d’Eau”  es va fer canoa, vela, tir amb arc, ball zumba,... per grups es podia anar fent les diferents activitats que van agradar tant a grans com a joves.

Al vespre va tenir lloc el sopar de germanor i lliurament dels records, en aquesta ocasió la comissió de Font-rubí va portar 6 ceps perquè els plantin a Rieux en record de Font-rubí, 2 peus de macabeu, 2 de Xarel·lo i 2 de parellada. Després del sopar es visita l’observatori astronòmic i el planetari que hi ha a Latrape.  Afortunadament el cel es va aclarir i es van poder fer les observacions amb normalitat.

Diumenge, tots a la bolera que tenen a Rieux. Tant els joves com els adults van gaudir d’un matí d’esbargiment.

Dinar a les cases d’acollida i tornada cap a Guardiola. Tot va anar molt bé, inclús el temps va acompanyar, i els que hi havien anat per primera vegada a Rieux, van tornar molt gratament satisfet per l’acollida i el tracte rebut.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article