Veïns de Font-rubí a l'Assemblea de la cooperativa energètica SOM ENERGIA

Aquest dijous dos de maig, s’ha celebrat l'Assemblea del Grup local de SOM ENERGIA de l'Alt Penedès a l'oficina de L'Escorxador de Vilafranca.

per Josep M. Rovira

Economia, Comarca

Instal·lació fotovoltaica
Instal·lació fotovoltaica

Som Energia, és una cooperativa de consum d'energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d'energia d'origen renovable. Estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

 

Producció: Produeixen energia elèctrica en instal·lacions de generació a partir de fonts renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.), finançades amb aportacions econòmiques voluntàries dels socis.

Comercialització d'electricitat verda: Gestionen, compren i facturen l'electricitat que usen els socis i sòcies que han volgut contractar-los com a comercialitzadora d'electricitat verda. Particulars i empreses poden contractar la llum amb SOM ENERGIA sense haver de fer canvis tècnics a la instal·lació.

A Vilafranca es va presentar el nou projecte de compra de 100 instal·lacions claus en mà de plaques fotovoltaiques d'autoconsum per a particulars (mitjana de 2KW de potència per instal·lació). S'estima que la compra conjunta aportarà un estalvi del 30% mínim respecte al preu de mercat. Es preveu obrir inscripcions el pròxim 1 de Juny, per socis de la Cooperativa.

 

Som Energia, ja compta amb 800 socis a l'Alt Penedès i una vintena d'ells al Municipi de Font-rubí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article