Aturada general a les vinyes del Penedès

Els viticultors del Penedès fan vaga pel baix preu del raïm. Paren la verema i fan concentracions i marxes lentes davant dels cellers

per Redacció

Economia, Comarca

Aturada general a les vinyes del Penedès
Aturada general a les vinyes del Penedès | Xavier Piñol

La jornada de vaga ha començat pels volts de les 10 a Sant Sadurní. S’ha fet una marxa lenta amb tractors i persones a peu cap a Codorniu, Freixenet i s’ha acabat davant de l'ajuntament. En tots tres llocs els sindicats (Unió de Pagesos, Jarc i Viticultors del Penedès) han llegit un manifest sota el títol per uns preus justos.

En aquest manifest es reivindicava un preu digne del raïm i es mostrava la preocupació del sector davant d'aquests preus (reivindicacions ja expressades durant les protestes fetes durant el mes d'agost).

Un manifest que han intentat fer arribar a la direcció de Codorniu i Freixenet. Tant a Codorniu com a Freixenet, a més, s'han penjat diverses pancartes reivindicatives.

Després de sant Sadurní, els tractors han anat cap a Segura Viudes i s’han concentrat tots a la rambla de Sant Francesc. Des d’aquí s'ha engegat una nova marxa cap a l'ajuntament on també s'ha llegit el manifest.

 

Per acabar, els viticultors s’han dirigit cap al consell regulador del cava. En aquí la protesta ha pujat una mica de to perquè s'ha tirat raïm i ampolles de cava a l'entrada (les imatges parlen per si soles). A banda, també s'ha llegit el manifest.

A la tarda, la marxa lenta ha continuat cap a Torres i ha acabat al celler Garcia Carrión, a la bleda. A tots dos llocs també s'ha llegit el manifest i s'ha fet arribar a les respectives directives.

 

Uns 700 viticultors i 400 tractors es calcula que s’han mobilitzat aquest dijous. Ara tot queda a l’espera de les reunions post verema entre cellers, Incavi, cooperatives, la consellera d’agricultura i sindicats agraris.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article