Després de Freixenet ara Codorníu

El fons americà Carlyle compra Codorníu per 300 milions d'euros

Economia, Comarca

Codorníu
Codorníu

Ahir a la mitjanit, el fons d’inversió estadunidenc Carlyle va aconseguir el control del grup Codorníu després de comprar entre el 55% i el 60% de les accions de l’empresa. L’operació es va desbloquejar després que les parts de la família menys disposades a la venda de l’empresa acceptessin la transacció, tal com publica La Vanguardia.

 

Carlyle ha valorat l’empresa en 300 milions d’euros, després d’elevar fins en dues ocasions l’oferta i fer-la així més atractiva davant de les darreres trucades que havia rebut Codorníu, principalment de l’empresa Vranken Pommery. A més, el grup català havia contractat AZ Capital per trobar una oferta alternativa a Carlyle però va acabar recomanant l’operació que oferia el fons d’inversió.

 

Tot i això, finalment Carlyle pagarà en total 390 milions d’euros en assumir el deute de la família Raventós.

 

En els propers dies, els actuals gestors hauran de convocar un consell d’administració per oficialitzar la situació i reconèixer la majoria absoluta en el capital de Carlyle.

 

L’objectiu dels nous accionistes de Codorníu és fer de la marca la capdavantera d’un grup de vins europeus i escumosos duplicant la seva facturació actual fins als 400 milions d’euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article