Inauguració de la Plaça de l’1 d’octubre.

Font-rubí esdevé el primer municipi de la comarca de l’Alt Penedès, en tenir una plaça dedica a la memòria del referèndum de l’1 d’octubre.

per Redacció

Societat

Inauguració de la Plaça de l’1 d’octubre.
Inauguració de la Plaça de l’1 d’octubre.

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la Plaça de l’1 d’octubre. Ha estat un acte breu, carregat de simbolisme i amb molta assistència de veïns que han aplaudit i celebrat la iniciativa.

 

Placa Plaça de l’1 d’Octubre
Placa Plaça de l’1 d’Octubre

 

L’acte ha anat a càrrec de l’Il·lm. Sr. Xavier Lluch i Llopart, alcalde de Font-rubí acompanyat de tots els regidors del consistori i entitats com l’ANC de Font-rubí.

L’alcalde en el seu parlament ha destacat la importància de l’acte, el que representa i ha agraït a tots els voluntaris i veïns que van col·laborar i fer possible la celebració del referèndum amb “normalitat” en el nostre poble.

 

Alcalde Xavier Lluch
Alcalde Xavier Lluch

 

La plaça escollida, davant del Poliesportiu Municipal que no tenia nom, ha estat per consens de tot el consistori. Tot i no ser una plaça cèntrica, l’alcalde creu que és molt adient, perquè és possiblement la plaça més concorreguda per les múltiples activitats socials, esportives i lúdiques que hi tenen lloc.

 

Els Músics per la Llibertat que han obert l’acte amb una cançó i amb el record de tots els presos polítics que estan injustament a la presó, han tancat l’acte tocant l’estaca i cantant els Segadors acompanyats de tot el públic dret.

 

Músics per la Llibertat
Músics per la Llibertat

 

El record del referèndum de l’1 d’octubre es va estenent en els nomenclàtors dels pobles del nostre país.  Jorba, un petit municipi de l’Anoia, va ser el primer de tot Catalunya en dedicar un carrer a la memòria de l’1 d’octubre. Decisió presa per unanimitat en un ple municipal el 25 d’octubre.  Després han seguit molts altres com Mont-roig del Camp, el Vendrell, Girona, Sant Julià de Ramis, Tortosa, Vilanova, Olot, Berga, Puigcerdà, ...., etc. que hi han dedicat places, carrers nous o directament han canviat el nom a un ja existent.

 

Plaça plena
Plaça plena

 

A la comarca de l’Alt Penedès no tenim constància de què cap municipi ho hagi fet fins ara, pel que Font-rubí es converteix en el primer poble de la comarca a donar el nom de l’1 d’octubre a una plaça.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article