Javier Pagès, de Codorníu, escollit president Consell Regulador del Cava.

Javier Pagès agafa el relleu de Pere Bonet, i Xavier Farré, el representant dels viticultors, serà el vicepresident repetint així càrrec.

per Redacció

Economia, Comarca

Javier Pagès president Consell Regulador del Cava.
Javier Pagès president Consell Regulador del Cava.

El consell regulador del cava estrena nou president. Javier Pagès, actual conseller delegat del Grup Codorníu Raventós i Vicepresident de la Federació Espanyola del Vi, va agafar ahir el relleu de Pere Bonet -Grup Freixenet-.

 

Després de 2 votacions, ahir al migdia, va arribar el consens i es va optar pel representant de l'altre gran gegant del mercat. Després de repartir-se els vots amb el candidat Xavier Farré, representant dels viticultors, tant a la primera com a la segona volta. Maria Rosa Giró (Giró Ribot) i Josep Graells (Vallformosa) no han obtingut cap vot. Xavier Farré serà el vicepresident, repetint així càrrec.

 

Javier Pages, després d'anunciar la seva elecció, ha destacat que inicia aquesta etapa amb "orgull, convicció i compromís. És un repte il·lusionant prendre el relleu de l'última presidència, que ja va assentar les bases de la construcció del prestigi del sector del cava. El meu compromís passa per treballar al costat de tots els representants del mercat: viticultors, cellers, cooperatives i institucions, per seguir potenciant el valor del cava i situar-lo en la primera línia de qualitat que li correspon, entre els millors escumosos del món".

 

Una majoria de productors reclamen que s’impulsi un producte de qualitat que eludeixi els baixos preus, però la realitat és que la producció massiva la dirigeixen tres grans grups (Freixenet, Codorníu i García Carrión) i que ha sigut bàsica perquè el cava sigui un producte massiu i internacional.

 

El ple del Consell Regulador es compon de dotze vocals: sis de part dels elaboradors (cinc pertanyen a l’Institut del Cava i un a Pimecava) i els altres sis de part dels agricultors i els productors de vi base.

 

Els seus membres son:

 

Josep Esteve; Lluís Urgell, Antonio Borràs; Jaume Domènech; Joan Pascual; Xavier Farré; Jose Luis Bonet; Pere Escolà; Pere Ventura; Joan Juvé; Josep Puig i Carles Andreu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article