VEREMA 2018

Marcada per les pluges constants durant la primavera i el míldiu.

per Joan A. Tarrida

Economia

VEREMA 2018
VEREMA 2018

La verema d’enguany s’ha iniciat a mitjans d’agost amb la recollida de les varietats més primerenques, chardonnay i pinot noir. A partir del 27 de setembre, s’ha generalitzat amb la varietat macabeu i aquesta setmana l’ha seguit la varietat xarel·lo.

Tot el cicle vegetatiu ha vingut marcat per les pluges constants durant la primavera tot afavorint el desenvolupament del fong del míldiu, el qual, en algunes zones, ha comportat una pèrdua de producció important.  Els viticultors del nostre municipi l’han pogut controlar en la seva gran majoria gràcies a un gran esforç humà i econòmic: incrementant el nombre de tractaments respecte a altres campanyes, utilitzant productes fitosanitaris eficaços amb poc impacte ambiental i gràcies a les recomanacions tècniques de l’ADV Font-rubí.

Aquest gran esforç es veu recompensat amb una excel·lent collita tant en producció com en qualitat i amb una estabilitat dels preus. S’espera una collita bastant superior a la de la campanya passada i, alhora, propera a la mitjana.

Aquest gran esforç també s’ha produït en les explotacions en viticultura ecològica que ha aconseguit mantenir el nivell productiu o, fins i tot, incrementar-lo fins a igualar la viticultura convencional.

També s’està observant l’excel·lent comportament de les explotacions en què es practica la confusió sexual per lluitar contra el corc del raïm. Això ha fet aquestes parcel·les estiguin mostrant un millor comportament respecte la botritys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article