La pastanaga que fuig

per Marc Galimany

Política, Col·laboracions

Republiquem
Republiquem

Dins de les vergonyoses pràctiques admeses en aquest país tant millorable en el que vivim, hi ha o hi havia, que potser no estem al cas, la d'uns programes telefònics de matinada que jugaven amb la ingenuïtat i la il·lusió del telespectador. Ingenuïtat i il·lusió, us sona? Doncs el presentador plantejava una pegunta ben senzilla "¿De que color era el caballo blanco de Santiago?" i oferia suculents premis econòmics, i tot seguit, trampa, oferien un telèfon de pagament..., però pagament del dur. 

La pastanaga estava tirada i un cop el ingenu trucava se'l posava en espera. En espera eterna. Eterna i ja està. De tant en tant algú recordava "ya está, ahora si, ya entramos" però no, eterna "en breves momentos le atendemos, permanezca a la espera" però no. 3000 € esperaven a canvi de la senzilla resposta: "blanco", que fàcil! Però no, espera eterna, i el comptador telefònic anava comptant... i es podien fer dues coses: o penjar i deixar de gastar diners o continuar a l'espera de poder guanyar els 3000 €. Finalment tothom penjava, alguns adquirien una experiència i d'altres no els servia de res, encara serien ingenus en un futur. 

"Fotre la porta terra, empènyer al presentador i  prendre els 3000per força, mentre cridesBLANCO!"

La situació que ofereix avui el govern de Pedro Sánchez amb els suport de Pablo Iglesias ens recorda una mica això. "Investeix-me que..." "vota'm els pressupostos que..." "si em deixeu caure mireu qui ve..." i mentrestant perdent temps i diners.

Tornant a la paràbola, aquest frau televisiu es podia acabar denunciant-ho i lluitant als tribunals durant anys fins aconseguir recuperar allò perdut, i crear jurisprudència per a la prohibició d'aquestes pràctiques. O bé, agafar l'avió a Madrid, fotre un cop de peu a la porta de l'estudi de TV, empènyer al presentador i prendre els 3000 € per força, mentre crides "¡BLANCO!" D'això últim se'n diu DUI, Determinació Unilateral per Impaciència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article