Sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament

Amb l’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals per l’exercici 2019 i següents.

per Josep M. Rovira

Política

Aquest dimarts va tenir lloc una sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Font-rubí amb nou punts en l’ordre del dia més els precs i preguntes finals.

 

Tret del últim punt sobre les ordenances municipals, els altres eren temes purament tècnics o poc rellevants. Alguns dels més destacats serien:

 

* Proposta d’aprovació del conveni de col·laboració entre la Universitat de Barcelona – Grup de Recerca SERP (Seminari d’Estudis i Recerques Històriques) i l’Ajuntament de Font-rubí (Alt Penedès) per a la recerca arqueològica a la Cova de la Guineu.

 

* Proposta d’aprovació de la modificació i actualització dels Estatuts de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

 

* Proposta d’aprovació inicial de la modificació del Pla Especial Urbanístic de la 1a. fase del Catàleg de masies i Cases Rurals del municipi de Font-rubí.

 

Tots aquests punts previs van ser aprovats per unanimitat.

 

El darrer punt que era:  “Proposta d’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals del municipi de Font-rubí per a l’exercici 2019 i següents.”

Va ser molt més debatut, entre el grup d’ERC i l’equip de govern, principalment amb el regidor d’hisenda.

 

La proposta de modificació de les ordenances presentades per l’equip de govern proposava la congelació de tots els impostos i pel que fa a les taxes es proposava pujar un 2% la taxa d’escombraries i un altre 2% la taxa d’aigua però només pels consums d’aigua del segon i tercer tram. Per la majoria de llars que tenen un consum “normal” d’aigua no tindrien cap pujada. La resta de taxes no tenien cap increment.

Aquesta proposta d’increment, globalment hi estaven d’acord el grup d’ERC però van retreure a l’equip de govern que incloguin cap de les seves propostes com la reducció en determinades condicions de l’IBI rústic, de l’IAE als comerços, les entrades a la piscina pels menors de 14 anys,...etc. El regidor d’hisenda va argumentar el perquè no es podien incloure com que l’IBI rústic és un impost molt baix, que els comerços ja no pagant IAE, que no els hi consta que hi hagi menors que no puguin anar a la piscina per motius econòmics,.. etc  

Al final es van aprovar les ordenances presentades amb els 6 vots del PDeCAT i l’abstenció d’ERC.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article