Espanya ha fracassat: bon Nadal

per Marc Galimany

Societat, Política, Col·laboracions

Espanya ha fracassat: bon Nadal
Espanya ha fracassat: bon Nadal

Com no pot ser d’altra manera, si vull ser formal, començaré felicitant-vos les festes, entre d’elles recordar que és Nadal, que no per ser obvi, deixa de ser important recordar-ho. D’aquest tema n’hem parlat moltes vegades, en una societat que ha canviat un Déu (†) per un altre (€) almenys de cara a la galeria, malgrat hi ha molts descreguts que som conscients i responsables.

El retrobament familiar com a concepte s’acarnissa sobre alguns de nosaltres en recordar presos polítics i exiliats, ara encara més, puix la carn d’olla i l’abundància, inclús l’excés de menges, grinyola en contraposició a la vaga de fam que han emprès alguns dels segrestats. És una vaga per visibilitzar una injustícia, en unes dates en què tothom intenta oblidar preocupacions. Temo que sigui un crit desgastador en mig del desert, un crit només escoltat per la pròpia tropa. Un sofriment més. Espanya i Europa apareixen inhumanes als nostres ulls.

Les eleccions andaluses destapen les vergonyes d’una Espanya vergonyosa. Una Espanya que existeix, que existia i que se l’ha mantingut. Dosificades les campanyes d’anticatalanisme durant 300 anys per arreplegar suports, justificar plagues o vots davant greuges inventats, ara, un cop més se’n visualitzen els resultats. ¡A por ellos! Però el nostre clam de llibertat ho inunda tot i fa surar de mica en mica tanta immundícia –per no dir una altra cosa- que tots els espanyols i forasters interessats poden observar sobre aquesta superfície el mirall d’un estat corrupte, una justícia podrida, una monarquia desprestigiada i uns polítics patètics i perillosos. Indocumentats  amb falsos estudis, que piloten els nostres destins, alguns sota els efectes dels estupefaents i alguns sota l’amenaça del xantatge de les seves pròpies clavegueres. Una pèrdua total d’autoritat, incapaços de generar seguiment o obediència al ciutadà realment lliurepensador, sinó és amb l’aplicació de la violència. Espanya ha fracassat: bon Nadal!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article