Ple Extraordinari de l’ajuntament amb l’aprovació del pressupost municipal 2019

En aquesta darrera sessió de l’any es va estrenar el nou mobiliari de la sala de plens i es van fer les proves per a la vídeo gravació íntegre del ple municipal.

per Josep M. Rovira

Política

Ple Municipal 271218
Ple Municipal 271218

El dijous 27 de desembre de 2018 a les 20:00 hores, va tenir lloc la darrera sessió extraordinària del Ple Municipal amb només tres punts en l’ordre del dia:

 

  • Aprovació de l’acta de la sessió plenària anterior.
  • Conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la prestació dels serveis socials bàsics i programes de benestar social i polítiques d’igualtat 2018 i 2019.
  • Pressupost General de l’Ajuntament de Font-rubí per a l’exercici 2019.

 

El punt principal va ser el debat sobre el pressupost pel 2019. ERC va fer un seguit de preguntes sobre partides puntuals que van ser contestades tant per l’alcalde, el regidor de l’àrea implicada o per la secretaria a les preguntes més tècniques o de gestió del pressupost.

Es notava una bona sintonia entre els dos grups municipals i que aquest pressupost havia estat treballat conjuntament entre PDeCAT i ERC en reunions anteriors. Això es va constatar a l’hora de la votació en ser aprovats per unanimitat de tots els regidors.

 

A grans trets, els 2.189.963,32 € del pressupost es reparteixen en partides força similars a exercicis anteriors pel que fa a la part de despesa i ingressos ordinaris, sense comptar amb les inversions.

Les principals novetats tenim un increment de 12,6 mil euros en el capítol 1 de personal, ja que es preveu contractar una persona més pel servei d’aigües a partir del maig.

En el capítol 2 de despesa corrent, tot i ser el capítol de més import, hi ha poca variació. Els augments contemplats en el manteniment d’instal·lacions esportives, del centre recreatiu, edifici de l’Ajuntament i llar d’infants, es compensa en disminucions de despesa en algunes partides de serveis com la de l’enllumenat públic en utilitzar-se cada cop més les làmpades tipus led

 

Pel que al capítol 6 d’inversions reals hi ha previst entre altres les següents actuacions: la instal·lació de bombes d’aire fred i calent a les oficines municipals, la pavimentació de camins, el canvi de fusteria exterior de Cal Cintet; l’adquisició de programes i equips informàtics, ...etc.

320 mil euros, rehabilitació edifici per a ús social.

Però l’actuació més gran, amb 320 mil euros, és l’execució (per fases) de la rehabilitació de l’edifici situat a l’Av. Catalunya núm. 24 per a ús social.

 

També dins d'aquest punt es va parlar dels pressuposts participatius que porta plantejant ERC i PDeCAT recolza. En ser el 2019 un any electoral, es va  deixar la proposta per passat les eleccions municipals del maig i sigui el nou consistori qui decideixi com aplicar-la.

 

En aquest Ple municipal es va estrenar el nou mobiliari amb una nova tarima i taula pels regidors. És una taula única en forma d’U de color molt clar comparat amb l’anterior mobiliari.

Aquesta taula porta instal·lats uns micròfons que juntament amb una càmera de vídeo en el sostre de la sala, es preveu enregistrar tots els plens municipals i posteriorment penjar-los íntegres a la pàgina web de l’ajuntament.  Aquest enregistrament també ha de servir per facilitar el redactat de les actes dels plens.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article