Català per a nouvinguts

L'Empelt promou unes sessions setmanals de conversa en català per a persones nouvingudes a Font-rubí.

per Redacció

Societat

Empelt
Empelt

Aquest dimarts 8 de gener es va realitzar la primera sessió. El curs és dirigit per Jordi Manyà, exprofessor i exdirector de l'escola Font-rúbia i té periodicitat setmanal. Es durà a terme cada dimarts a les 19 h fins a les 20:30, al Centre Recreatiu la Cooperativa de Guardiola.

 

En aquest primer dia, varen venir una quinzena de veïns, nord-africans i subsaharians majoritàriament, molts d'ells ja veïns nostres de fa molts anys, als quals costa parlar el català; i d'altres joves que busquen integrar-se com més aviat millor.

 

Si l'activitat es consolida, la intenció seria integrar-se el curs vinent, a setembre 2019, als programes Parlem de la Generalitat. Veurem com evoluciona, la necessitat i les ganes hi són.

 

Per dinamitzar les sessions es pretén que en cada sessió el grup interessat a participar-hi es relacioni amb  diferents voluntaris locals de totes les edats. D’aquesta manera és vol promoure una relació més intensa que ajudi a conèixer-se mútuament, a gaudir d’una conversa amable i a consolidar  un veïnatge més proper en el context de la vida font-rubinenca.

 

Sigueu tots benvinguts a participar-hi ja sigui  dins la continuïtat que facilita la tasca o en qualsevol ocasió que us sigui avinent.

Comentaris

Christian ORTEGA Rieux-Volvestre
1.

BRAVO ! L'Empelt per la promocio de la llengua catalana pels nouvinguts fon-rubinencs.
BRAVO ! En Jordi per la teva implicacio en aquesta tasca molt lloable.
Faig un mica lo mateix aqui a Rieux. Cada dimecres de les 20:30 a les 22h, una desena de veins de Rieux i de l'entorn hi participen. Una vintena dels inscrits al curs son abonats al Montonec Digital. Som molt interessats pels articles dels dilluns. Els llegim i els traduim durant els cursos.
Christian ORTEGA - Rieux-Volvestre

Comenta aquest article