LA WEB DE L’INSTITUT ALT FOIX

Un espai d’informació, de comunicació i de treball

per Institut de l'Alt Foix

Societat

www.xtec.cat/insaltfoix
www.xtec.cat/insaltfoix

Aquest estiu hem començat la migració del web de l’Institut a un nou entorn, molt més adaptat a les necessitats dels centres educatius. Algunes de les seves característiques són comunes a les de l’anterior espai, com la possibilitat d’oferir informacions, galeries d’imatges, calendari d’activitats i documents d’interès per a tota la comunitat educativa, però en alguns altres aspectes representa diverses millores significatives.

El primer avantatge que té respecte a l’anterior web és que forma part del domini “.cat”, el primer que representa una llengua i una cultura a Internet. Està destinat específicament a la comunitat catalanoparlant, ens identifica com a tals i, amb el canvi de domini, contribuïm al creixement d’aquesta comunitat transversal.

En segon lloc, el nou espai permet integrar tota mena de blogs, publicacions en línia d’articles en què s’expliquen activitats o es comenten notícies d’actualitat a mida que es van produint. En aquests moments el nostre web ja compta amb cinc blogs: el del SIEI (Suport Intensiu a l’Educació Inclusiva), el del PDC FOIX (Programa de Diversificació Curricular “Formació i Orientació per a la Inclusió en la Xarxa”), el de Ciències, el de Cultura clàssica i el de Premsa. Tots ells són una finestra oberta a les activitats i programes que es desenvolupen al nostre institut.

Finalment, el nou web és també un espai de treball a nivell intern, ja que disposa de dos tipus de recursos: el Moodle i les comunitats de treball. El primer és un espai de treball, accessible per al professorat i l’alumnat, on es poden situar documents, treballs, enllaços a internet, recursos audiovisuals, qüestionaris i molts altres materials d’ús educatiu. Per altra banda, les comunitats de treball serveixen per formar grups de persones que poden compartir documents i tenir fòrums on es puguin debatre tots els temes relacionats amb un projecte comú.

En resum, l’espai web de l’Institut és, cada cop més, un lloc on es pot obtenir tota la informació desitjada sobre el centre i mantenir-se al corrent de les activitats que s’hi porten a terme. Us convidem a visitar-la:

www.xtec.cat/insaltfoix

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article