Les llargues obres pel desplegament de la fibra òptica

Són ja moltes les setmanes que duren les obres amb els vorals de la carretera oberts.

per Josep M. Rovira

Societat, Comarca

Les llargues obres pel desplegament de la fibra òptica
Les llargues obres pel desplegament de la fibra òptica

Ja fa uns dos mesos que començaren les obres pel desplegament de la fibra òptica que fa la diputació de Barcelona. Primer per la carretera de Santa Maria BP-2126 i ara porten setmanes en la carretera BV-2127 de Vilafranca i encara falta molt per acabar.

És cert que la pluja ha condicionat força el seu normal desenvolupament, però en una carretera tant estreta tenir tan de temps els vorals oberts és molt perillós per la seguretat viaria.

 

La part positiva és que els trams que van acabant queden amb una cuneta de formigó que dóna més amplitud i seguretat a la carretera.

 

Tal com ja informàvem el passat mes de juliol i també en la revista Montònec del mes d’agost, el desplegament de la fibra òptica és un dels projectes estratègics de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de promoure que tota la ciutadania tingui accés als serveis de banda ampla. Aprofitant obres de conservació i millora de la seguretat a les carreteres incorporen la infraestructura per a la fibra òptica dins del voral de formigó.

 

Ara no es posa la Fibra òptica,

tan sols es posen els tubs per a on haurà de passar la fibra. Serà la Generalitat, a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) qui gestionarà aquesta infraestructura. Primer amb la instal·lació d’un cable de fibra òptica pública en tota la xarxa i després en buscar una empresa que doni el servei.

 

Malauradament no sembla que tindrem fibra òptica a les cases aviat i encara ho tindran més complicat com més allunyades estiguin els habitatges de l'actual xarxa que s'està fent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article