Finalitza el curs 2018-19 de Català a Rieux

Des de fa molts anys que a Rieux - Volvestre es fa un curs de català pels seus veïns arran de l'agermanament amb Font-rubí.

per Josep M. Rovira

Societat

Últim dia  del curs 2018-19 de Català a Rieux
Últim dia del curs 2018-19 de Català a Rieux

El primer curs de català va tenir lloc a Rieux el 1997 fins al 2009, amb diversos professors estudiants a la universitat de Toulouse. Després d'una parada d'uns anys, vam tornar a fer cursos el 2015. Són una quinzena d'alumnes inscrits però el nombre mitjà de participació cada setmana és de 8 persones.

 

Aquest any 2018/2019, vam fer 32 classes d'una hora i mig cada dimecres de les 8 de la tarda fins a dos quarts de deu.

 

Les classes es fan amb diversos suports com els còmics "Tintin", comprats a la llibreria L'Odissea de Vilafranca, els llibrets d'aprenentatge del català editats per la Generalitat de Catalunya i del butlletí setmanal de "les darreres novetats del Montònec de Font-rubí" (cada alumne està subscrit al butlletí, un fet més per l'acostament dels dos pobles).

 

Dimecres 3 de juliol, a la set de la tarda va tenir lloc l'últim dia del curs, un pica-pica amb poca gent, però molt agradable, va concloure aquest any d'estudi intens.

 

Gràcies a l'ajuntament de Guardiola de Font-rubí i als amics de l'agermanament per llur ajuda, també l'ajuntament de Rieux i a la comissió d'agermanament i sobretot als alumnes per la seva assiduïtat i la seva seriositat. Ens vam citar per al mes d'octubre per tornar-hi, amb aquest idioma que ens agrada tant.

 

Bones vacances a tots i fins aviat

 

 Christian Ortega   "Rieux-Volvestre"

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article